GG Woonmagazine
 
 
 
Bijzettafels; de trend op internationale beurzen

Bijzettafels zijn steeds vaker een accessoire waarbij het meer draait om schoonheid dan om functionaliteit. Bijzettafeltjes zijn een trend: in alle soorten en maten waren ze te zien op internationale beurzen. Een groepje van dezelfde of verschillende bijzettafeltjes vormt een ‘eilandje’ in het interieurlandschap en is op zichzelf al decoratief. Dat de tafeltjes kunnen dienen om fotolijsjes, beeldjes, boeken, souvenirs of – in de decembermaand – kerstdecoraties op uit te stallen is een fijne extra. Veel nieuwe bijzettafeltjes zijn uitgevoerd in metaal; koper- en bronskleuren zijn erg populair. Enige tijd geleden is koper weer op de kaart gezet door de Britse ontwerper Tom Dixon, met zijn Copper bowls. Inmiddels is dit ook opgepakt door diverse fabrikanten vanuit een herwaardering voor authentieke materialen. Een andere populaire materiaalsoort is bamboe. We zien dit vederlichte maar oersterke materiaal steeds vaker in alle facetten van het interieur. Nieuwe bamboe bijzettafeltjes zijn een pure, robuuste en duurzame noot in het interieur. Een belangrijke tendens in ‘interieurland’ is het ontwerpen vanuit een duurzame gedachte. Duurzaamheid heeft betrekking op verantwoord en (milieu)vriendelijk produceren, gebruikmakend van sterke materialen als metaal en bamboe en met aandacht voor het afterlife van producten (cradle to cradle principe). ‘Upcycling’ is een nieuwe veelgehoorde term waarmee wordt aangeduid dat iets wordt hergebruik en getransformeerd tot een nieuw milieuvriendelijk product dat bovendien meer waard is dan het product dat het daarvoor was.


Bijzettafeltjes zijn een must have voor het interieur dit jaar, bij voorkeur in verschillende formaten en hoogtes. De stijlvolle bijzettafeltjes Habibi – eigenlijk trays met onderstel – zijn een waar sieraad voor in je interieur en bovendien erg praktisch en overal neer te zetten.
Meer informatie:
www.e15.com


Deze ludieke zwartmetalen bijzettafel van Pulpo is een moderne sculptuur in het interieur, waar je bovenop een drankje of vaas op kwijt kunt en boeken of tijdschriften eronder.
Meer informatie:
www.pulpoproducts.com


Deze kleine bijzettafels zijn gemaakt van duurzaam samengeperst bamboe, waarbij de schoonheid van eenvoud het uitgangspunt is. Door het lichte maar sterke bamboe doen de tafels Oosters aan. Door de afwerking met olie krijgen ze een vintage tintje.
Meer informatie:
www.linteloo.nl


Deze strakke tafels zijn ambachtelijk gemaakt van walnotenhout. Bijzonder aan de vormgeving van de gehele collectie van Matt Elton is de jaren vijftig uitstraling, door bijvoorbeeld ranke toelopende poten onder tafels en kasten.
Meer informatie:
www.matteltondesign.com

Bron: Perscentrum Wonen

Veel meer over tafels vindt u op tafels.startpagina.nl 
 
Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Interieur
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
 
Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
Babykamer
Badkamer
Keuken
Kinderkamer
Tienerkamer
Zolderkamer
 
Ook interessant zijn deze startpagina's:
Woonwarenhuis
Bestsellers
 
 
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster