GG Woonmagazine
 
 
 
De badkamer als sociale hotspot

We brengen aanzienlijk wat tijd door in de badkamer: hier begint en eindigt onze dag. Onze intieme ochtend- en avondrituelen delen we met onze familie of geliefde. De badkamer heeft daardoor ook een sociale dimensie: het is de plek om samen de planning van de dag door te nemen, of lekker te relaxen voor het slapengaan. 
Dat heeft zijn weerslag op het design van sanitair.

De baden in de collectie Darling New van Duravit zijn uitgerust met een extra brede badrand, die uitnodigt om te zitten en te praten.

Het Bette One Highline-bad is ‘double ended’ voor comfort tijdens het samen badderen. Ook de afvoer werd om die reden in het midden van de badkuip geplaatst.

De nieuwe wasbakken BETTE One Monolith en Bjhon van Agape zijn vrijstaand en dus van alle kanten te gebruiken: zo worden ze het middelpunt van de gezinsbadkamer.
 

De badkamer als zitkamer
 


Opfrissen en ook relaxen worden comfortabel met een fijne fauteuil in de badkamer. Misschien even wennen, maar een zithoekje in de badkamer is wat de klok slaat. Zelfs IKEA komt met een oplossing voor kleine ruimtes met de RAGRUND, een handdoekenrek en stoel in één.
 

We decoreren de badkamer al ware het een verlenging van de woonkamer. JEE-O, bekend van de fraai vormgegeven badkuipen en douches van Nederlandse makelij, ontwikkelde samen met Carpet Sign een kleed voor op de tegelvloer. De benaming ‘badmat’ volstaat niet voor het karpet dat in ovale, rechthoekige en vierkante vorm en zowel gelust als gesneden te krijgen is. Het is een knus element dat niet afdoet aan functionaliteit: de kleden zijn in tegenstelling tot de standaard badmat waterproof en gaan jaren mee.
     

Nendo ontwikkelde voor Bisazza Bagno stapelbare bijzetkubussen waarin je ook kunt opbergen. Die rijmen qua vorm mooi met de kleine gekleurde EDIT Cabinets voor aan de muur van het Nederlandse Not Only White. Ontwerper Marike Andeweg lijkt niet te geloven in deurtjes waarachter dingen worden weggestopt. Parfumflesjes en verzorgingproducten zijn mooi genoeg om ze tentoon te spreiden in de EDIT Letterbox die, zoals de naam al verraadt, geïnspireerd is op een ouderwetse letterbak.


Bron: Perscentrum Wonen


Veel meer over badkamers vindt u op:
badkamer.startpagina.nl en de kranen.startpagina.nl. 
 
Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Interieur
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
 
Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
Babykamer
Badkamer
Keuken
Kinderkamer
Tienerkamer
Zolderkamer
 
Ook interessant zijn deze startpagina's:
Woonwarenhuis
Bestsellers
 
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster