GG Woonmagazine
 
 
 
Geluidswerende en isolerende balkonbeglazing
 

Meerwaarde voor gebouw én bewoner
Het modulaire balkonbeglazingssysteem van Solarlux is een innovatieve oplossing waarbij de borstwering en de beglazing optimaal met elkaar zijn verbonden. De geprefabriceerde onderdelen worden voorgemonteerd en compleet gereed voor inbouw als balkonmodule aangeleverd. De montagekosten zijn hierdoor aanzienlijk lager en nog een bijkomend voordeel van dit systeem is dat het in opeenvolgende bouwfases gerealiseerd kan worden. De bewoner geniet optimaal van het balkon omdat bij alle varianten het systeem 100% geopend kan worden: de vleugels kunnen als een smal pakket geparkeerd worden aan de zijkant. 

Nieuwbouw en renovatie
Balkonbeglazing is toe te passen in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Een waardevolle investering, aangezien balkonbeglazing de betonnen delen langdurig beschermd tegen weersinvloeden. Een geďsoleerd profiel heeft een geluidwerendheid tot 45dB, waardoor geluidsoverlast bij het stedelijk wonen tot het verleden behoort. Ook voor een galerij is de beglazing van Solarlux zeer geschikt. De galerijbeglazing wordt uitgevoerd in een meersporig profiel en kan worden uitgerust met een rook- en warmteafvoersysteem en voldoet hiermee aan de criteria van brandveiligheid. Bij brand worden de glazen schuifelementen door een mechanisch aandrijfsysteem automatisch geopend en ontstaat er een rookvrije vluchtweg.

Technische informatie
Het modulaire balkonsysteem bestaat uit een omlopend dragend kozijnprofiel en een horizontaal dorpelsysteem. De horizontale doorvalbeveiliging / borstwering kan worden voorzien van een systeem, afgestemd op de statische berekeningen. Het balkonbeglazingssysteem kan worden geleverd in volglas, ongeďsoleerd of geďsoleerde uitvoering. De constructie bestaat uit stalen kolommen, borstweringselementen en beglazing, die in de fabriek geprefabriceerd worden en in korte tijd op de bouwplaats gemonteerd. De module is zelfdragend en hoeft daarom bij renovatie op slechts enkele punten met de bestaande gebouw verbonden te worden, waardoor er geen koudebruggen ontstaan.

Kenmerken:
- Geluidswerend tot 45 dB
- Individuele borstwering volgens de wettelijke richtlijnen
- Energiebesparend
- Geen beschadiging van de samengestelde thermische isolatie
- korte montagetijd

Veel meer over balkons vindt u op de balkon.startpagina.nl. 

 
 
 
  Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
 
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
   
 
  Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
 
Babykamer
Badkamer
Balkon
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Slaapkamer
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
   
 
  Ook interessant zijn deze startpagina's:
 
Woonwarenhuis
Bestsellers
   
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster