GG Woonmagazine 
 
 
 
Innovatie in de badkamer

Bron: Perscentrum wonen

Wat is er nieuw op badkamergebied? Geïntegreerde technologie lijkt het sleutelwoord. We lezen het nieuws in de spiegel en bedienen de thuisspa of kraan met een app. Een analoge handeling was nog nooit zo digitaal! Ook lijkt er een spel gaande tussen zichtbaar en onzichtbaar en ingebouwd of juist in het oog springend. Door onderdelen te customizen in persoonlijk gekozen kleuren, zorg je ervoor dat alles in de badkamer precies naar jouw smaak is. 

Zien

De b in touch-app van Burgbad verzamelt info als weer, verkeer en nieuws en streamt deze naar de badkamerspiegel.

Opgemaakt en up-to-date
Scheren of opmaken terwijl je het laatste nieuws leest, het verkeer en weer checkt of je mail en agenda doorneemt. Toekomstmuziek? Zeker niet! Wanneer je een blik werpt in de spiegel die op de ‘b in touch’ app van Burgbad is aangesloten, begin je goed geïnformeerd aan de dag. De iOS app (voor iPad2/3/4 en iPhone 4S en 5) wordt naar een LCD-flatscreen gestreamd die naadloos in de spiegel is verwerkt. Ook informatie over lichaamsgewicht, bloeddruk en BMI is oproepbaar, net als andere apps en programma’s zoals video’s, foto’s, muziek en spelletjes. Vanuit het bad een slideshow van vakantiefoto’s bekijken? Het kan allemaal. De app is verkrijgbaar via iTunes en maakt gebruik van netwerkprotocol Airplay waar een Apple TV Box voor nodig is.

Het LED-licht in de spiegels van Emco is traploos dimbaar met een touch sensor. 

Alles geïntegreerd: LED-licht
LED-licht wordt in de spiegel geïntegreerd en wel rondom, zodat er geen schaduw in het gezicht valt. Geïnspireerd op de ouderwetse kapspiegel met peertjes eromheen, dus. Gloednieuw zijn de STORJORM van IKEA; een rond en rechthoekig exemplaar van Hewi en een heel assortiment aan LED-spiegels van Emco. Laatstgenoemde voegde zelfs een touch sensor toe waarmee het licht traploos dimbaar is. Ook Keramag voegde de LED-spiegel toe aan het assortiment. Voor de fan van uitgesproken badkamerdesign zijn er ook wasbakken met ingebouwd LED-licht (Antonio Lupi, WET) en een douchekop uitgerust met LEDs (Antonio Lupi). Het kan niet gek genoeg. Bij de douchekop komt zelfs geen elektriciteit kijken: daar zorgt de waterstroom voor energie!

Systeem Sesamo van Antonio Lupi

Onzichtbaar design
In een minimalistische badkamer worden dingen door goed design juist onzichtbaar. Antonio Lupi laat met de lijn Sesamo alles wat de aandacht afleidt in de muur verdwijnen. Met een ‘Sesam, open u!’ verschijnen er wc-borstels en -rolhouders, handdoekhaakjes en tandenborstelhouders uit de muur om daarna weer te verdwijnen.

De Modul-lijn van Systempool kan ingebouwd of op een metalen of chromen onderstel geplaatst worden.

Ombouw of on show!
De badkuip en wastafel zijn twee hoofdrolspelers in de badkamer. Met zachte vloeiende vormen verdwijnen ze bijna in de ombouw óf ze staan juist vrij in de ruimte als echte blikvangers. Soms op een zwartmetalen of chromen onderstel. Open of dicht? Ook de kraan is vrijstaand en komt uit de vloer naast de badkuip of wasbak.

De afvoer van de Kaldewei Xetis douchebak verdwijnt in de muur. In de zwarte uitvoering is de douche onzichtbaar!

Douchebak en afvoer
De douchebak onttrekt zich ondertussen steeds meer aan het oog: inloopdouches zijn gelijkvloers met zo min mogelijk voegen voor meer hygiëne, terwijl de afvoer zo goed als onzichtbaar voorin (Kaldewei Xetis) of aan de zijkant (BetteFloor Side) wordt geplaatst. Zie ook: Duravit DuraPlan voor vlak en veilig douchen en Keramag Opale 2 die naast een douchezone ook een droge zone voor het afdrogen heeft.

Horen

Docking station voor de iPod Touch in de Grohe F-digital Deluxe thuisspa. 

De iPod als schakelaar
Licht, geluid en stoom zijn de drie elementen die een positief effect hebben op ons fysieke, emotionele en spirituele welzijn en de hoofdrol spelen in de thuisspa van Grohe. Daarin is ook een essentiële rol weggelegd voor de iPod Touch. Voor het F-digital Deluxe concept werd een app ontwikkeld die de iPod tot afstandsbediening maakt. Je gebruikt ‘m om de LEDs aan en uit te draaien en de kleur en intensiteit van het licht aan te passen aan je stemming. Ook de afspeellijst en het volume van de luidsprekers regel je via de iPod evenals de stoommodules, die de spieren ontspannen en de huid reinigen. Met een speciaal ontworpen docking station verdwijnt het apparaat als een lichtschakelaar in de muur. Grohe viel in de prijzen met dit digitaal douchen-concept en nam een 2013 Red Dot Design Award en een iF 2013 Product Design Award in ontvangst.

Ruiken

Sensory Sky douche-ervaring van Dornbracht wordt bediend met Smart Tools.

Douchen onder de blote hemel
Dat de thuisspa nóg uitgebreider kan, bewijst Dornbracht met de toevoeging van geur. Voor de Sensory Sky douche ontwikkelde het parfums gemaakt van etherische oliën, aroma’s en balsems gebaseerd op het weer en de natuur. Geïnspireerd op een nevelig bos, warme zomerregen of een regenboog lijkt het alsof je een douche onder de blote hemel neemt. De geuren zijn samen met licht en waterstroom gecomponeerd tot drie ‘choreografieën’. Deze complexe technologie gaat schuil in een minimalistisch ontworpen regenpaneel dat over aparte douchevelden voor hoofd- en lichaam, een regengordijn en een nevelsproeier beschikt.


Veel meer over badkamers vindt u op: badkamer.startpagina.nl en de kranen.startpagina.nl.

 


 
   
 
  Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
 
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
   
 
  Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
 
Babykamer
Badkamer
Balkon
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
   
 
  Ook interessant zijn deze startpagina's:
 
Woonwarenhuis
Bestsellers
   
   
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster