GG Woonmagazine
 
 
 
Marmoleum, de duurzaamste vloerbedekking ter wereld

Marmoleum krijgt Cradle-to-Cradle Zilver certificaat. De duurzaamste vloerbedekking ter wereld opnieuw officieel 'eco-erkend'

Marmoleum, de van nature duurzame vloerdekking van Forbo Flooring, heeft onlangs het Cradle-to-Cradle Zilver certificaat gekregen. Daarmee wordt het oer-Hollandse product dat al 112 jaar in de Zaanstreek wordt geproduceerd, opnieuw officieel ‘eco-erkend’.
 
 
De natuurlijke ingrediënten van Marmoleum   Vlasplant levert met lijnzaad de belangrijkste grondstof van Marmoleum

Marmoleum is wereldwijd beloond met vele milieucertificaten, waaronder het Nederlandse Milieukeur en de top-milieuklasse 1A volgens het Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie. Volgens een Life Cycle Assesment van de Universiteit van Leiden is het samen met ongelakt hout de duurzaamste vloerbedekking ter wereld. Het Cradle-to-Cradle Zilver certificaat voegt daar een belangrijke erkenning aan toe.

Marmoleum heeft de overtuigende milieuprestaties te danken aan het gebruik van zorgvuldig gecontroleerde en geteelde duurzame grondstoffen. De voornaamste grondstof is lijnzaadolie. Daarnaast bestaat Marmoleum uit hars, tallolie, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Op de pigmenten en lak na zijn al deze ingrediënten (97%) natuurlijk. Daarnaast is 67% van de bestanddelen hernieuwbaar en plantaardig. Bovendien zijn houtmeel en tallolie restproducten van de houtindustrie die Forbo hergebruikt. Marmoleum is verder composteerbaar en kan in zijn geheel gerecycled worden.


Marmoleum vloer in vergaderruimte

Het Cradle-to-Cradle gedachtegoed is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen, bouwen en leven in het algemeen. De kern van Cradle-to-Cradle is het principe: afval is voedsel. Alle gebruikte materialen dienen biologisch afbreekbaar te zijn of dienen na hun leven in het ene product, nuttig te kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij mag geen kwaliteitsverlies optreden en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. Op die manier is de kringloop van afval tot voedsel compleet. En dat gaat al 112 jaar op voor Forbo’s Marmoleum.
De Cradle-to-Cradle filosofie sluit ook goed aan bij de levenscyclusanalyses die Forbo al jarenlang uitvoert om de duurzaamheid van haar producten te bevorderen.

Veel meer over vloeren vindt u op de linoleum.startpagina.nl en de tapijt.startpagina.nl. 
   
 
  Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
 
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Karpet
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Linoleum
Parket
Raamdecoratie
Scandinavisch-design
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
Vinyl
   
 
  Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
 
Babykamer
Badkamer
Balkon
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Slaapkamer
Studio
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
   
 
  Ook interessant zijn deze startpagina's:
 
Woonwarenhuis
Bestsellers
Burenrecht
   
   
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster