GG Woonmagazine
 
 
 
Porseleinen kersthuisjes ‘als warme broodjes’ over de digitale toonbank

Nederland houdt van ‘kunst’. En van gezelligheid. De verkoop via webwinkels van kunstkerstbomen en porseleinen kersthuisjes of zelfs complete dorpen  wint dit jaar fors aan populariteit ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van e-commerce bedrijf Montapacking. Met name de verkoop van gezellig verlichte kersthuisjes en kerstdorpen zit deze winter flink in de lift. Montapacking constateert een groei van maar liefst 68% ten opzichte van vorig jaar. De verkoop van het aantal kunstkerstbomen ligt op dit moment 8% hoger ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Meer dan de helft (56%) van de kunstkerstbomen die vanuit Nederland verkocht werd vertrok richting buitenland.

Vooral Duitsers weten de kunstboom te waarderen. Een derde van de kunstbomen krijgt een plekje in een Duitse woonkamer, 12% gaat naar België, 6% naar Frankrijk en 6% naar overige EU landen. “Op dit moment zien we al een flinke toename, terwijl er tot en met kerst nog volop kerstbomen verkocht worden”, stelt Edwin van der Ham van Montapacking.

Fransen en Nederlanders fanatiekste spaarders kerstdorpen
Van der Ham ziet dit jaar een nieuwe trend bij de aanschaf van zogenaamde kerstdorpen. “Consumenten sparen complete kerstdorpen. Deze groep kopers is zeer trouw: 68% van de klanten die vorig jaar een aankoop deed voor een kerstdorp, deed dat dit jaar weer. Fransen (40%) en Nederlanders (38%) zijn de fanatiekste spaarders van kerstdorpen. Van de verkochte kerstdorpen ging slechts 12% naar Duitsland en 10% naar België.”

Dat kerstdorpen steeds populairder worden, verbaast Van der Ham niet. “De kerstperiode is voor veel Nederlanders een tijd van warmte en gezelligheid. Met een steeds grotere variëteit aan porseleinen kersthuisjes en dorpjes creëren mensen hun eigen kerstsfeer. Het spreekt tot de verbeelding en ze kunnen hun fantasie er helemaal op loslaten. Soms maken mensen hele themadorpen en bedenken daarbij een heel eigen verhaallijn. En zeg nou zelf, het is toch ook prachtig om naar te kijken?”, aldus Van der Ham.

Over Montapacking
Montapacking is een e-commerce bedrijf dat de IT en logistiek voor 312 webwinkels verzorgt.

Veel meer over decoratie vindt u op de decoratie.startpagina.nl 

 
 
Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Karpet
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Raamdecoratie
Scandinavisch-design
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
Vinyl
Vloerkleden
 
Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
Babykamer
Badkamer
Balkon
Jongenskamer
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Meisjeskamer
Slaapkamer
Studio
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
 
Ook interessant zijn deze startpagina's:
Woonwarenhuis
Bestsellers
Burenrecht
 
 
 
 
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster