GG Woonmagazine
 
 
 
Reddot design award 2010 voor Velux daglichtspot door Lovegrove

Een originele samenwerking tussen de Velux Group en de internationaal erkende ontwerper en grote voorstander van Green Design, Ross Lovegrove, wint de attractieve reddot design award best of the best 2010 voor baanbrekende ontwerpen. De daglichtarmatuur ontworpen door Lovegrove als aanvulling op de Velux daglichtspot, is een eigentijds en organisch vormgegeven product dat natuurlijk licht verspreidt door het dak in ruimtes, of delen hiervan, die anders alleen door kunstlicht zouden worden verlicht. Het nieuwe ontwerp is weer een innovatieve manier om daglicht in gebouwen te brengen.


De reddot design award is wereldwijd een gewild kwaliteitslabel. Er zijn 1.636 bedrijven uit 57 landen met een totaal van 4252 inzendingen door de internationale jury beoordeeld. 

De Velux Group is zeer verheugd met de erkenning voor de daglichtspot door Lovegrove met de reddot design award, vooral omdat dit een van de weinige keren is dat Velux een samenwerking is aangegaan met een externe ontwerper. Maar als bedrijf dat zich richt op het creŽren van een betere leefomgeving door het gebruik van daglicht en frisse lucht door het dak, was het een eenvoudige beslissing om samen te gaan werken met Ross Lovegrove. ďDe Velux visie is het creŽren van duurzaam wooncomfort op basis van hoge energie-efficiŽntie, het maximale gebruik van de zon als duurzame energiebron en de verbetering van het binnenklimaat. Lovegrove heeft onze visie en de uitdaging die we hem hebben gegeven hartstochtelijk omarmt. Het resultaat is wederom een innovatieve manier om daglicht te creŽren bij mensen thuis,Ē aldus Michel Kalis Commercieel Directeur van Velux Nederland B.V.Daglichtlamp
ĒAls daglichtingenieurs brengen wij daglicht in het leven van mensen. Onze daglichtspot productlijn is hier een logische uitbreiding op. Met de nieuwe bekroonde daglichtarmatuur voor de daglichtspot, bieden we onze klanten een hele nieuwe manier om daglicht te ervaren en te beheersen. Dit accessoire, dat is ontwikkeld in een vruchtbare samenwerking met Ross Lovegrove en zijn team, fungeert als het ware als een daglichtlamp waarbij de zon dient als lichtbron. Hiermee kunnen bewoners de buitenwereld binnenbrengen en op een nieuwe manier daglicht in hun woning brengen terwijl ze tegelijkertijd kunnen genieten van een ontwerp van wereldklasse van Ross Lovegrove", zegt Kalis.


Green Design
Ross Lovegrove, ook wel ĎCaptain Organicí genoemd, staat bekend om zijn werk met nieuwe materialen en voor het toepassen van de allernieuwste technologieŽn. Hij is ook een voorstander van Green Design, milieubewust ontwerpen. Dit is ook het geval met zijn nieuwste product, de Velux daglichtspot door Lovegrove. De nieuwe diffuser is een accessoire voor Velux daglichtspots, die voor een prachtige lichtreflectie in de kamer zorgt, terwijl de gebruiker zelf de richting van het licht aan kan passen. "Toen Velux contact met mij opnam, voelde ik direct verwantschap met hun producten, manier van denken en technologische innovaties die voor iedere doelgroep bedoeld zijn," zegt Ross Lovegrove. "Ik geloof in de oprechte toegankelijkheid van het ontwerp voor een brede doelgroep. De daglichtspot is een prachtig product met eeuwigdurende waarden waar mijn ontwerp op een elegante en universele manier aan bijdraagt. De daglichtarmatuur creŽert een gevoel van verlichting in huis en dient als een eigentijdse interface tussen de daglichtspot en het interieur in de woonruimte. Hierdoor worden de lichteffecten in huis vergroot en de perceptie van de natuurlijke wereld binnenshuis gemaximaliseerd," aldus Lovegrove.

Natuurlijk licht
De Velux Groep introduceerde de daglichtspot voor het eerst in 2005 en heeft sindsdien ook op dit gebied de positie van Europees marktleider bereikt. Velux daglichtspots zijn bijzonder geschikt voor inpandige ruimten waar de installatie van (dak)ramen ongepast of onmogelijk is en waar kunstmatige licht normaal gesproken de enige andere optie is. Daglichtspots reflecteren het natuurlijke licht door een buis naar binnen en zorgen zo voor meer welzijn voor de bewoners.


Veel meer over het interieur vindt u op de interieur.startpagina.nl

Voor uw interieur bieden ook de bankstellen.startpagina.nl, de gordijnen.startpagina.nl, de badkamer.startpagina.nl, de kranen.startpagina.nl, de kasten.startpagina.nl, de kleur-interieur.startpagina.nl, de behang.startpagina.nl, de keuken.startpagina.nl, de kinderkamer.startpagina.nl, de woonwarenhuis.startpagina.nl, de servies.startpagina.nl, de verlichting.startpagina.nl, de tienerkamer.startpagina.nl  de bestsellers.startpagina.nl en de tafels.startpagina.nl een schat aan informatie.
 
 
 

Disclaimer    Webmaster