GG Woonmagazine
 
 
 
Linteloo komt met nieuwe serie (salon-)tafels ontworpen door Roderick Vos

Tafelserie LOG
De nieuwe tafelserie LOG van Linteloo ontworpen door Roderick Vos, is een nieuwe eigentijdse vertaling van het altijd goed toepasbare vierkante bijzet tafeltje, tot de lage neutrale salontafel.

Een grote doorgezaagde boomstam (‘log’) gaf inspiratie voor dit ontwerp; de jaarringen zijn als het ware een soort ‘dessin’. 

Door middel van een speciaal ontwikkeld computerprogramma voor een freesbank, is de ontwerper er in geslaagd een moderne interpretatie te geven aan de karakteristieke jaarringen die je in hout ziet. Door de jaarringen op 3 dimensionale wijze na te bootsen in het hout, ontstaat er door de verandering van lichtinval steeds een verassend beeld.

Het beeld van de nooit perfecte cirkels zorgen voor een natuurlijke schoonheid. Het geoliede eikenblad wordt gedragen door een 10 mm massief metalen draadframe , gepoedercoat in een antraciet achtige tint.


De salontafelserie LOG Van Roderick Vos voor Linteloo, is verkrijgbaar in 2 hoogtes en diverse vierkante maatvoeringen. Te weten: 60,80,100,120 en zelfs tot een salontafel met ‘boomstam-dessin ’ van 140 cm!


Obi, salontafelserie

Obi, de salontafelserie van ontwerper Roderick Vos voor Linteloo , is een ode aan de archetypische vorm van de Balinese offerschaal.

Door een abstracte basisvorm te ontwerpen en deze vervolgens alleen in schaal bijna op absurdistische wijze te vergroten is de salontafel-serie OBI ontstaan.

De kleinere schalen zijn bijzettafels en of sier-schalen voor op de tafel; de grotere series bestaan uit lage salontafels, zelfs oplopend tot een diameter van 135 cm. Door het spelen en toepassen van verschillende hoogte-verschillen en diameters, is er voor iedere toepassing een geschikte maat ontwikkeld.

Van grote lage salontafel en hoge bijzet tafel, tot zelfs een groot plat bord dat toegepast  kan worden als een schaal/accessoire op een eettafel.

De Obi serie is verkrijgbaar in 6 verschillende oplopende maten,  en 4 verschillende kleuren. Drie tinten zijn semi transparant, te weten anthracite grey, charcoal black, en oriental brown. Hierbij blijft de ‘vlammende’ houtstructuur zichtbaar. Tevens verkrijgbaar in een dekkende witte ‘ivoorkleur’-achtige lak. (Ral9010)


Meer informatie: www.linteloo.nl, en www.roderickvos.com

Veel meer over tafels vindt u op tafels.startpagina.nl
 
 
 

Disclaimer    Webmaster