GG Woonmagazine
 
 
 
Van zolder naar tienerkamer
 

“Ik ben echt super blij met mijn nieuwe kamer!” vertelt Wessel (13) als we een kijkje komen nemen. “Ik heb zelf mijn kamer helpen ontwerpen, want het leek me leuk om de zolder op te delen in drie ‘delen’: om te slapen, te studeren en te chillen met mijn vrienden. Mijn vrienden vinden mijn kamer inmiddels de favoriete ‘hang’ plek!”


Foto: Vloer Novilon VT Wonen collectie, kleur Lood; hangmat privébezit; bijzettafeltjes Ercol; rode tafellamp en zwarte kastje van Ikea; ronde matten van Het Kabinet.

Basis
De basis voor deze zolderkamer is de Novilon vinyl vloer nr. 2453/24532 Lood uit de nieuwe VT Wonen collectie. De vloer is met een ondervloer gelegd en dat heeft en positief effect op de akoestiek. Muziek en dansende kids zijn beneden niet te horen. De vloer is makkelijk schoon houden en door de betonlook krijgt de sfeer meteen een stoere, industriële basis. De grijze vloer is gecombineerd met donkergroene muurverf uit de nieuwe verfcollectie van Gamma. Er is veel daglicht dankzij de grote Velux dakramen, die ook voor voldoende ventilatie zorgen. Handig zijn de ingebouwde zonwering en horren; dus geen muggen maar wel frisse lucht en s ‘avonds is het lekker donker.


Stylingtip

Door de kleurencombinatie van beton, donkergroen, denim en blauw heb je een mannelijke uitstraling. Je maakt het af met vrolijke styling. Mix etnische en grafische motieven op kussens met accessoires in rood en oranje, zoals deze bijzettafels en de lamp. De felle kleurtjes zijn vooral in het studeergedeelte van de kamer toegepast want ze stimuleren de creativiteit en houden je wakker, wat handig is als je moet leren! Door de gestreepte hangmat, de cactussen en hangplanten krijgt de sfeer een Mexicaanse knipoog.


Foto links: Zwart-wit vloerkleed en touwstoeltje van ’t Kabinet.

Trend
In de nieuwste woontrends gaan we in interieurs op zoek naar contrasten in een zwart-wit basis. Vaak in combinatie met grafische dessins. In deze kamer hebben we een zwart kleed met stoere witte streep gekozen en een zwart stalen stoeltje met een open structuur in de zitting gemaakt van wit touw. Op de wand is helder wit met donkergroen gecombineerd.

 

Voor en Na: het geheim van de metamorfose
Waarom is een metamorfose zo leuk? Omdat je alleen het eindresultaat ziet! Bij binnenkomst wordt je overvallen door de sfeer en alle nieuwe kleuren, vormen en gezelligheid. Dat geeft een heerlijk gevoel. Je hebt verder geen idee wat voor werk er verzet is om te komen tot dit eindresultaat, dus geen stress en daardoor meer genieten. Het succes zit m in de details: de styling en kleine, leuke dingen maken de kamer tot een ‘eigen plek’ die persoonlijk aan voelt.

Bron: Perscentrum wonen.
Veel meer vindt
u op de zolderkamer.startpagina.nl en op de tienerkamer.startpagina.nl. 
 
 
  Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
 
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Karpet
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Linoleum
Parket
Raamdecoratie
Scandinavisch-design
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
Vinyl
   
 
  Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
 
Babykamer
Badkamer
Balkon
Jongenskamer
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Meisjeskamer
Slaapkamer
Studio
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
   
 
  Ook interessant zijn deze startpagina's:
 
Woonwarenhuis
Bestsellers
Burenrecht
   
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster