GG Woonmagazine
 
 
 
Vergunningsvrije dakkapel voor leefbare zolder

Uit onderzoek van Woonkennis blijkt dat 77% van de huishoudens behoefte heeft aan meer daglicht op zolder. Ze zouden er dan ook meer tijd doorbrengen. Om bij een zolderverbouwing te zorgen voor meer daglicht kiest vier op de tien consumenten voor het plaatsen van een traditionele dakkapel of een dakraam. Nu is er nog een alternatief, een dakkapeloplossing met Velux dakramen die in de meeste gevallen vergunningsvrij is. Ook aan de voorzijde van de woning.

De donkere, koude rommelzolder van Hessel en Marcia is onlangs omgetoverd tot een binnenspeelparadijs. De vergunningsvrije dakkapel opgebouwd uit Velux dakramen die is toegepast, zorgt voor meer ruimte onder het schuine dak, zonder dat hiervoor een vergunning nodig is. De dakkapel heeft een opstand waarmee de standaard dakramen uit het dak worden getild. Hierdoor ontstaat meer loopruimte. Omdat de ramen iets hellend in het dak liggen, zorgt dit tevens voor meer daglichttoetreding dan bij een traditionele dakkapel.Alternatieven voor een traditionele dakkapel
Een andere mogelijkheid is een vergunningsvrije dakserre. Dankzij de zowel horizontaal als verticaal geplaatste Velux dakramen geeft de dakserre een geweldig uitzicht, valt er nog meer daglicht de ruimte binnen en kan optimaal worden geventileerd. Omdat het hoogste punt niet meer dan 60 centimeter uit het dak steekt, is ook deze dakserre in de meeste gevallen vergunningsvrij. “Het is verbazingwekkend, hoeveel licht en ruimte je creëert door alleen de uiterste punt 60 centimeter boven het dakvlak uit te tillen en zowel de voorkant als het dak van glas te maken,” aldus Mieke Schoch. Bij haar werd de eerste vergunningsvrije dakserre met Velux dakramen geplaatst.

Onderhoudsarm
et aluminium lijstwerk aan de buitenzijde van de dakramen is een onderhoudsarme oplossing. De buitenzijde hoeft nooit geschilderd te worden en de goten en ruiten aan de buitenzijde zijn eenvoudig van binnenuit schoon te maken. Voor optimaal wooncomfort is het ook mogelijk de dakramen volledig elektrisch te bedienen met een eenvoudig te gebruiken domotica toepassing.Zonwering op maat
"Wordt de daglichttoetreding in de zomer te veel, dan kunnen achteraf eenvoudig Velux gordijnen en rolluiken worden geplaatst. Hiermee kan het daglicht worden gereguleerd of de warmte tot wel 95 procent worden tegengehouden. “Omdat de dakserre bij ons in de badkamer zit, zijn in de onderste drie tuimelvensters jaloezieën geplaatst, tegen de inkijk. Op alle ramen zijn elektrisch bediende Velux buitenzonweringen geplaatst. Deze doen wonderen. Wanneer deze naar beneden zitten, wordt het in de zomer veel minder warm”, vertelt Schoch. “Maar door al dat glas komt de warmte van de zon in de winter wel lekker binnen. Dat scheelt weer met het verwarmen van de ruimte en dus ook op onze energierekening."

Geslaagd resultaat na soepele verbouwing
De dakserre is in enkele werkdagen geplaatst. “Door de dakserre is zelfs zoveel ruimte ontstaan, dat we een groter bad konden nemen dan we oorspronkelijk van plan waren. We zijn bijzonder gelukkig met het resultaat. De badkamer is het mooiste en lichtste vertrek van het hele huis met het fraaiste uitzicht,” aldus Schoch.

Veel meer over zolderkamers vindt u op de zolderkamer.startpagina.nl. 

 
 
 
  Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
 
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
   
 
  Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
 
Babykamer
Badkamer
Balkon
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Slaapkamer
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
   
 
  Ook interessant zijn deze startpagina's:
 
Woonwarenhuis
Bestsellers
   
 
 

Disclaimer    Webmaster