GG Woonmagazine
 
 
 
Witte dakramen blijken schot in de roos

Gebruiksgemak, comfort en energiezuinigheid zijn eigenschappen waar consumenten tegenwoordig scherp op letten bij de aankoop van producten. Maar ook het design en het aanzicht van een product zijn hierbij zeer belangrijk. Dat blijkt wel uit de verkoopaantallen van de nieuwe generatie Velux dakramen in Nederland. Slechts 5% van de verkochte dakramen zijn nog maar blank afgelakt, terwijl de rest allemaal in de standaard witte kleur wordt verkocht.

Uit marktonderzoek bleek dat consumenten bij aanschaf van een nieuw dakraam de voorkeur gaven aan een kleur die meer aansluit op het interieur in huis, namelijk wit of crèmekleurig. Daarom besloot Velux Nederland bij de introductie van de nieuwe generatie begin vorig jaar, alle dakramen standaard in een witte uitvoering te gaan leveren. En met succes. Veel klanten namen de voorkeurskleur van consumenten over. “We wisten uit onderzoek dat consumenten een voorkeur hadden voor een moderne ‘look and feel’ en liever witte dakramen in huis wilden, maar dat we na een jaar nog zo weinig blank afgelakte dakramen zouden verkopen hadden we nu ook weer niet verwacht,” aldus Jarl Langerak, directeur marketing & communicatie van Velux Nederland.

Dat aannemers en klusbedrijven bij het aanbieden van dakramen massaal over zouden stappen naar de witte kleur is best verrassend te noemen. “De bouw is een traditionele bedrijfstak en na ruim 70 jaar met blank gelakte grenenhouten dakramen te hebben gewerkt, hadden we niet verwacht dat iedereen zo snel gewend zou zijn aan de nieuwe kleur dakramen. Maar in veel Nederlandse interieurs bepalen de wit afgelakte Velux dakramen ondertussen het beeld,” aldus Langerak.

Blank afgelakte dakramen gewoon nog leverbaar
Toch zijn er nog steeds aannemers en consumenten die gecharmeerd zijn van het authentieke blank afgelakte dakraam. Daarom is het ook nog steeds mogelijk de nieuwe generatie dakramen blank afgelakt te bestellen. “Vooral bij renovatieprojecten waarin ruimtes hun authenticiteit moeten behouden is behoefte aan dakramen met een klassieke uitstraling, maar wel met de isolatie-eigenschappen van vandaag. Door de toevoeging van ThermoTechnology isolatiemateriaal isoleert de nieuwe generatie Velux dakramen wel 30 keer beter dan een oud dakraam en in bereikbare situaties kan worden gekozen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen® dakraam met geïntegreerd sluitwerk. De nieuwe generatie biedt dus voor iedere situatie een passende oplossing,” aldus Langerak.

Over de nieuwe generatie
De nieuwe generatie Velux dakramen brengt energie-efficiëntie, daglicht en wooncomfort naar nieuwe en hogere niveaus en zorgt voor een eenvoudiger en slimmer montageproces. Met de introductie van de Velux ThermoTechnology™ zijn de isolerende eigenschappen verbeterd en daarnaast is het glasoppervlak tot wel 18 procent vergroot. Dit levert gebouwen meer passieve zonnewarmtetoetreding op en bespaart daarmee energie. Al het toegepaste hout in de nieuwe generatie is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, waarmee de dakramen FSC® of PEFC™ gecertificeerd zijn. Daarnaast is de nieuwe generatie onderworpen aan uitvoerige tests om ervoor te zorgen dat zij aan de hoge en strenge Velux prestatie- en kwaliteitseisen voldoen.

Veel meer over dakramen vindt u op de dakraam.startpagina.nl.
Meer over zolderkamers vindt u op de zolderkamer.startpagina.nl.


 
 
 
 
  Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
 
Bankstellen
Behang
Buitenverlichting
Dakraam
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Karpet
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Ledstrips
Linoleum
Openhaard
Parket
Raamdecoratie
Scandinavisch-design
Servies
Tafels
Tapijt
Ventilatie
Verlichting
Vinyl
Vloerkleden
   
 
  Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
 
Babykamer
Badkamer
Balkon
Jongenskamer
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Meisjeskamer
Slaapkamer
Studio
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
   
 
  Ook interessant zijn deze startpagina's:
 
Woonwarenhuis
Bestsellers
Burenrecht
   
 
 

Disclaimer    Webmaster