GG Woonmagazine
 
 
 
De Ani lamp onderscheiden met de Iconic Award 2019

De Ani lamp uit de nieuwe Blomus collectie van Rolf Benz is onderscheiden met de Iconic Award 2019. De Ani lamp, een draagbare, intuïtieve en verrassend veelzijdige LED-Lamp, heeft de Iconic Award “Best of Best“ in de categorie Lightning and Building ontvangen.

De “Iconic Award: Innovative Interior” worden uitgereikt door het Duitse Design Council. Zij onderscheiden alleen het beste van het beste in de meubel en interieur designindustrie. De competitie creëert een uniek platform voor architecten, product designers en projectontwikkelaars werkzaam in deze industrie.

 

De Ani lamp
De Ani lamp werd ontworpen door het jonge designers-duo Florian Kallus en Sebastian Schneider.  De studio Kaschkasch uit Keulen is internationaal bekend om hun voorliefde voor strakke en simpele ontwerpen in de verlichtings- en meubelbranche met details of functies die soms kleine verassingen bevatten. Ze hebben deze innovatieve lamp Ani ontworpen voor een moderne wereld vol licht. Een lamp met drie functies, geschikt voor binnen en buiten, met de looks van een klassieke lantaarnpaal.

Blomus wilde al langer een lamp op de markt brengen die kan worden aangepast aan verschillende vereisten, functies of situaties. Blomus vroeg Kaschkasch daarom om een ongekend flexibele lamp te ontwerpen en dat is precies wat ze hebben gedaan. Ani Lamp wordt geleverd als doe-het-zelfpakket, zodat mensen zelf kunnen bepalen of ze een hanglamp, een sfeermaker, licht om te werken of alle drie zoeken. Een multifunctionele lamp, geschikt voor binnen en buiten. De lamp kan op een standaard worden geplaatst, aan een touw worden gehangen of op een tafel worden geplaatst. Ani Lamp maakt gebruik van een oplaadbare ledlamp en wordt opgeladen met de meegeleverde USB-kabel.  De Ani lamp is verkrijgbaar in drie natuurlijke kleuren bij geselecteerde retailers en via blomus.com.

 

De jury-beoordeling
De jury-beoordeling: “het markante ontwerp van deze originele accuverlichting, doet denken aan een klassieke straatlantaarn en is een blikvanger in iedere woning.  De modulaire opbouw is mooi geïntegreerd waardoor hij zowel aan het plafond alsook als tafellamp te gebruiken is.”

Over de award
De “Iconic Awards: Innovative Interior” eren het allerbeste op het gebied van interieur design. De award brengt interieur design en architectuur samen op een manier die harmonieuze ontwerpoplossingen ondersteunt. Daarbij wordt ook gekeken naar de verhalen die de afzonderlijke producten vertellen, omdat ze de expressie zijn van een geïntegreerd design aanpak dat al meer dan 60 jaar een hoofddoel is van de Duitse ontwerpraad.

De toekenning van de prijs wordt beslist door een onafhankelijke en deskundige jury. 

Meer over verlichting vindt u op de: verlichting.startpagina.nl.
Veel meer over ledstrips vindt u op de:
ledstrips.startpagina.nl.


 

 
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster