GG Woonmagazine
 
 
 
De houten kerststal wordt steeds populairder.

In een kerststal wordt de geboorte van Jezus uitgebeeld. Deze werd in een stal in Bethlehem geboren en had als wieg een voerbak voor dieren. In een kerststal vind je meestal Jezus, Maria en Jozef, een os en een ezel, herders met een paar schapen en de drie wijzen uit het oosten uitgebeeld.

Levende kerststal
In veel plaatsen is het gebruikelijk om een levende kerststal met echte mensen en dieren neer te zetten. Met name die in Enter geniet landelijke bekendheid. De traditie in Europa van het maken van een levende kerststal gaat reeds terug naar de dertiende eeuw.

Kerstsfeer
De weken rond Kerst zijn voor velen bij uitstek een periode van warmte en gezelligheid. Voor veel mensen aanleiding om hun eigen kerstsfeer in huis te creëren. Naast de kerstboom, kerstverlichting, porseleinen kersthuisjes en dorpjes is in veel huizen een kerststal te vinden.Houten kerststal
Vroeger bestond een kerststal meestal uit veelkleurige gipsen figuurtjes.
Met name de laatste jaren wordt een houten kerststal steeds populairder. De figuurtjes zijn vaak mooi gestileerd en vormen een esthetisch geheel.

Bij Houtenkerststal.nl vindt u een assortiment met hoogwaardige houten stallen die nét even anders zijn. Alle stallen en bijbehorende accessoires zijn op duurzame wijze geproduceerd.
Naast de wat meer traditionele kerststallen vind je hier bijvoorbeeld ook minimalistische en moderne kerststallen gemaakt van fineer of de zeer populaire boomplak-kerststallen.

Meer informatie:
houtenkerststal.nl

Veel meer over kerstartikelen vindt u op de kerstartikelen.startpagina.nl. 

 
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster