GG Woonmagazine
 
 
 
Licht in donkere dagen. Nieuwe lampen in de spotlights.

Met de donkere maanden in het vooruitzicht kunnen we wel wat extra licht gebruiken! Op het gebied van verlichting zijn er prachtige, vernieuwende en verrassende nieuwkomers gespot. Zo is led hét en doet een lamp tegenwoordig méér dan verlichten alleen. Er zijn lampen die therapeutisch werken en verlichtingsobjecten die communiceren. Verklaar bijvoorbeeld je liefde met licht! Het Perscentrum Wonen zet een aantal innovatieve, mooie en duurzame lampen in de spotlights.

 
Flexibele verlichting
Maak kennis met Scotty: een opvallend minimalistisch lichtarmatuur dat met de architectuur versmelt. De ultraplatte led-disc en het scharniergewricht zorgen voor krachtig licht en maximale richtbaarheid. De techniek is naadloos in het design geïntegreerd. Er zijn twee varianten: Scotty en Scotty Adjustable. Bij eerstgenoemde is de lichtbron gefixeerd, bij de Adjustable bewegen de leddisc en draaiplaat onafhankelijk van elkaar (zie foto). Deze flexibiliteit zorgt bijvoorbeeld voor de prachtige uitlichting van kunstwerken of familiefoto’s aan de wand!
www.modular.nl
  Depressie? Ga in lichttherapie!
Last van een najaarsdepressie? Naast verlichting brengen de lampen van het Finse merk Innosol ook wat vreugde! Innosol combineert design met lichttherapie; effectief tegen o.a. (winter)depressies. De lamp Kubo, ontworpen door Eero Aarnio en winnaar van de Red Dot Design Award 2010 in de categorie Product Design, won onlangs ook de Wallpaper Design Award 2011.
www.innosol-lichttherapie.nl
     
 
Lach eens naar het vogeltje!
Bij het lezen van een boek in de avonduren is goede verlichting onmisbaar. Een leeslamp naast de bank of fauteuil is daarom geen overbodige luxe. Foscarini presenteerde onlangs de nieuwe leeslamp Colibrì, ontworpen door Odoardo Fioravanti. De slanke en organische vormen maken het tot een puur ontwerp. Colibrì dankt zijn naam aan de kap, die doet denken aan een de gelijknamige vogel.
www.foscarini.it
  Lamp met twee persoonlijkheden
Voor FLOS ontwierp Marcel Wanders de lamp Can Can, die dit jaar voor het eerst werd gepresenteerd in Milaan. Hij is glad en eenvoudig aan de buitenkant, maar de binnenkant toont een heel andere persoonlijkheid! De heldere vorm van de lamp contrasteert met het klassieke patroon aan de binnenkant, waardoor er een balans is tussen eenvoud en verfijning.
www.flos.com
     
 
Zeg het met licht
TiLumi doet meer dan verlichten alleen: het verlichtingsobject communiceert ook! Het is het eerste ‘sociale’ lichtobject dat te gebruiken is als zowel sfeerlamp, communicatiemiddel, klok, informatiedisplay, weerstation en meer. De interactieve lamp is ontwikkeld om informatie en emoties te delen in het interieur. Verklaar bijvoorbeeld iemand de liefde met TiLumi!
www.tilumi.com
  Zeer zuinig
Spock van Modular heeft een eigen gezicht door de moderne vormgeving en speciaal ontwikkelde led-schijf. De verlichting is comfortabel (zónder die typische afzonderlijke ledpuntjes) en de kleurtemperatuur is daarnaast prettig warm. Terwijl een halogeen lichtbron het na 5.000 branduren voor gezien houdt, gaat deze led-schijf nog even door tot meer dan 50.000 branduren! Zeer duurzaam en energiezuinig, die Spock.
www.modular.nl
     
 
Duurzaam DOEN
De IJ-Lamp werd dit jaar genomineerd voor de DOEN Materiaalprijs 2011. Dit duurzame massaproduct, gemaakt van kunststof, werd ontworpen door Jacob de Baan. Het gebruik van kunststof was mogelijk door de komst van spaar- en led-lampen die niet warm worden, zoals gloeilampen. De lamp is eenvoudig in elkaar te zetten en kan staan of hangen. Omdat de kappen in Nederland worden geproduceerd, licht van gewicht zijn en in elkaar passen, wordt er bespaard op transportkosten. Het toegepaste type kunststof gaat bovendien lang mee en kan vrijwel volledig worden hergebruikt. Een vriendelijke lamp dus!
www.ij-lamp.nl
  Moooi!
De Heracleum hanglamp van Bertjan Pot voor Moooi was op de beurs van Milaan 2011 direct een succes, vanwege zijn bijzondere vorm en (energiezuinige led) verlichting. Heracleum is de Latijnse benaming voor Berenklauw; een kruid waar de verfijnde vorm van de lamp op is geïnspireerd. De dunne ‘takjes’ waaruit de lamp bestaat, lopen subtiel in elkaar over en monden uit in één van de 63 kleine ledlampje die zorgen voor een sfeervol en dimbaar licht. Vanwege zijn formaat is de Heracleum voornamelijk geschikt voor hoge plafonds.
     
 
Sfeervol Soufflé
De moderne hanglamp Soufflé van Modular is er in hoogglans zwart en wit. De lamp is dimbaar, waardoor hij uitermate geschikt is voor sfeervolle settings zoals de eet- of keukentafel.
www.modular.nl
  Warm glas
Het Britse merk Curiousa & Curiousa maakt prachtige lampen van gekleurd glas. Ieder glazen lampje is handgeblazen dus uniek in vorm. Naast hanglampen heeft Curiousa & Curiousa ook prachtige kroonluchters. Met warme kleuren als oker, olijf, indigo, terra en chocoladebruin ben je verzekerd van prachtig sfeerlicht!
www.curiousaandcuriousa.co.uk
     
     
Bron – Perscentrum Wonen
 
Veel meer over verlichting vindt u op de: verlichting.startpagina.nl.
  

 
 
  Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
 
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Halmeubels
Interieur
Karpet
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Linoleum
Parket
Raamdecoratie
Scandinavisch-design
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
Vinyl
   
 
  Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
 
Babykamer
Badkamer
Balkon
Kelder
Keuken
Kinderkamer
Slaapkamer
Studio
Tienerkamer
Werkkamer
Zolderkamer
   
 
  Ook interessant zijn deze startpagina's:
 
Woonwarenhuis
Bestsellers
Burenrecht
 
 

Adverteren     Disclaimer     Webmaster